"Tre deckare" av Camilla Läckberg, Björn Hellberg & Anna Jansson

ISBN 978-91-85553-97-6 | Earbooks, 2007 | 1 CD | 80 minuter
Uppläsare är Marie Richardson & Torsten Wahlund

3 kortdeckare av Sveriges bästa deckarförfattare.

Camilla Läckberg: Drömmen om Elisabeth
Malin var gift med änkemannen och tillika läkaren Lars. Hon hade länge tvekat innan hon hade föreslagit att köpa båt, då hon kände till den tragiska historien om makens tidigare hustru Elisabeth som drunknat i hårt väder. Nu i segelbåten med tilltagande väder vänder Malin tankarna till Elisabeth och makens mörka historia.

Björn Hellberg: Dubbelspelet
I ett litet tennissamhälle som Båstad är det svårt att bevara hemligheter. Trots detta så trodde Eva att hon skulle kunna behålla sin utomäktenskapliga kärleksrelation i det fördolda. Det skulle inte dröja länge innan hennes make insåg att hustruns tennisintresse inte enbart var av sportslig natur.

Anna Jansson: Onda avsikter
Efter en tung och plågsam vår bestämde sig Camilla för att lämna allt och bege sig till Teneriffa för några lugna veckor i ensamhet. Ensamheten som hon kände efter Henriks bortgång skulle dock snart få ge vika för ett överraskande möte. Den person som 25 år tidigare hade betytt allt och som fortfarande fick Camilla att drömma mardrömmar skulle nu återigen kliva in i hennes liv.

Läs mer på www.camillalackberg.com, www.bjornhellberg.se och www.thriller.nu

"Nej, det här var inga höjdarnoveller, samtliga saknar tempo och finess. Läckbergs novell är väl i alla fall den som kan sägas vara bäst, även om den saknar en hel del. Hellbergs novell börjar intressant, men avslutas på ett sätt som jag inte alls förstår, ändå har jag lyssnat på slutet två gånger. Och Janssons novell är inte ens en deckare."

[BB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm