"Djupa vatten" av Barbara Nadel

ISBN 91-975045-3-X | Midas, 2007 | 359 sidor
(Çetin Ikmen, 4)

I Djupa vatten tvingar mordutredningen kommissarie Çetin Ikmen att undersöka mörka hemligheter i sitt eget förflutna. En kropp med nästan avskuret huvud dumpas en kall och dimmig natt vid Bosporens strand. Id-kortet anger hans namn som Rifat Berisha, en ung albansk man vars familj stoiskt håller sig fullständigt sluten. Kommissarie Çetin Ikmen tar hjälp av sin kusin Samsun och den våldsamma förklaringen till den unge mannens död tycks vara uppenbar. Men snart inser Çetin Ikmen, vars mor var albanska, att mordet han utreder leder rakt in i en blodshämnd där hemligheten kring hans mors död mycket väl kan riskera hans eget liv ...

"Den fjärde, mycket efterlängtade uppföljaren som skulle släppts redan i november 2006, men blev försenad till mars 2007.

På grund av titeln tror man ju att boken ska handla om vatten på något sätt, men det gör den inte utan det är snarare blod och det i stora mängder. Som alla de tidigare böckerna om Çetin Ikmen innehåller även den här en historia om ett minoritetsfolk, en person med ett handikapp, en del andra mer eller mindre udda människor och mycket mystik. Men det är också en varm berättelse om kärlek och vänskap, familj och kollegor.

Enligt förlaget kommer femte boken ’Harem’ redan hösten 2007, får hoppas att det stämmer för jag längtar redan!"


[BBBB]

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"1793" av Niklas Natt Och Dag

"Ensam i stora skogen" av Isaac Bashevis Singer

"Tidslinjer över världshistorien - Från stenåldern till 2000-talet" av Jane Chisholm